Trauma

De gevolgen van een ongeluk kunnen inmens zijn. Verwerken van de gebeurtenis en lichamelijk herstel kunnen veel tijd en energie kosten. Soms zijn ook tanden en kiezen aangedaan. Deze nieuwe situatie in de mond kan pijn, maar ook onzekerheid teweegbrengen. Bij Verwijspraktijk Amersfoort denken wij graag met u mee over oplossingen. Vaak is het mogelijk om op korte termijn in ieder geval tot een oplossing te komen waarmee iemand weer kan lachen en kan eten.

Onderstaande behandelingen geven een beeld van wat er zonder belastende ingrepen snel gedaan kan worden.

Deze mevrouw verloor (jaren geleden) haar beide voortanden door een klap in het gezicht. Ze had een plaatje gekregen dat niet lekker zat en niet voldeed aan de esthetische wensen. Implantologie zou in haar geval een gecompliceerd en duur traject worden. Af en toe maakte ze zelf iets wat ze in haar mond droeg om het gat te verbergen.

Met composiet (witte vullingen) en een glasvezelstift werden er twee tanden geboetseerd. Ze kan zich nu in haar eigen tempo voorbereiden op de implantolologie en er rustig voor sparen.

Een stralende,zelfverzekerde lach, zonder de angst dat een plaatje of een zelf gefabriceerd tussenstuk gaat bewegen.

Bij deze man was zijn kroon en het stuk tand waar de kroon op vastzat afgebroken tot onder het tandweefsel.

Er was te weinig houvast voor een nieuwe kroon of voor het opbouwen met composiet.

Door de tand een klein stukje te trekken kwam er een groter stuk tand zichtbaar in de mond. Hier ziet u dat de wortelpunt van de kleine tand eerst hoger lag dan die van de grote snijtand, na de behandeling lager.

Met composiet werd de tand gespalkt aan de buurtanden en werd er een tijdelijke restauratie gemaakt.

Acht weken later was er voldoende bot rondom de wortelpunt ontstaan waardoor er een definitieve restauratie van composiet gemaakt kon worden los van de buurtanden.