U bent verwezen

Uw tandarts heeft u verwezen naar Verwijspraktijk Amersfoort. Dat betekent voor u dat er een nieuw iemand zich over (een deel van) uw gebit en/of aangezicht zal gaan ontfermen. Via deze website kunt alvast een indruk krijgen over de praktijk, de mogelijke behandelingen en uw behandelaar.

Indien u bent verwezen voor een behandeling van snurken of apneu verwijs ik u graag naar de pagina osa of snurken, behandeling met een MRA.

 

Als u een afspraak wilt maken, is het van belang dat wij uw verwijsbrief in bezit hebben. Als wij deze hebben en uw mailadres, zullen wij u een mail sturen met daarin een link waarmee u zich eenvoudig in kunt schrijven via de website. Als uw inschrijving in ons bezit is, zullen wij u bellen voor het maken voor een afspraak. Uiteraard kunt u dan ook contact opnemen met de praktijk. Het kan ook zijn dat uw tandarts de verwijzing direct heeft doorgestuurd. Wij zorgen er dan voor dat u zo snel mogelijk de link krijgt.


Eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek zal ik proberen alle informatie te verzamelen om  tot een goede diagnose en tot goede behandelvoorstellen te kunnen komen. Daarin spelen uw verhaal en de onderzoeksuitslagen een evenwichtige rol. Houdt u er rekening mee dat de eerste afspraak ongeveer een uur in beslag zal nemen.

 

De volgende aspecten zullen tijdens dit bezoek aan de orde komen:

 • kennismaking
 • uw algemene gezondheid
 • de problemen waar uw tandarts tegenaan is gelopen, waar u zelf tegenaan loopt en wat uw wensen zijn
 • uitgebreide vragen over de klacht en mogelijke oorzaken
 • inspectie van de mond en het aangezicht
 • diverse testen en metingen om de aangegeven problemen zo objectief mogelijk in beeld te krijgen
 • eventueel gebitsafdrukken (voor gebitsmodellen) en lichtfoto’s.


Daarna zal ik met u de diagnose en mogelijke plannen bespreken. Soms is het nodig om eerst een extra afspraak te maken om nog meer informatie te vergaren.


Behandeling 

Globaal hanteer ik vanaf de verwijzing tot het einde van de behandeling deze volgorde:

 • een kennismaking en uitgebreid onderzoek
 • eventueel vervolgonderzoek
 • het bespreken van mogelijke behandelingen en samen tot een keuze komen
 • het maken van een taakverdeling en plannen voor behandeling
 • het uitvoeren de behandeling
 • nazorg en evaluatie van de behandeling


De praktijk bevindt zich aan de Parelhoenstraat 28, 3815 AG, te Amersfoort. Zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer is de praktijk goed te bereiken. De praktijk ligt op 12 minuten lopen van station Amersfoort Schothorst. Er zijn bushaltes aan de Zangvogelweg en de Rietzangerstraat, op drei minuten lopen. Grenzend aan de praktijk is er voldoende openbare parkeergelegenheid. Uw fiets kunt u stallen op eigen terrein


Bent u onverhoopt niet in de gelegenheid te komen op uw afspraak dan kunt u deze verzetten of annuleren. Dit kunt u doen tot 48 uur van te voren. Belt u dan naar 033-7370514. Indien wij niet in staat zijn om de telefoon op te nemen, kunt u een bericht inspreken. Indien u niet (tijdig) afbelt, zal de voor u gereserveerde tijd in rekening gebracht worden.


Kosten

Mocht er sprake zijn van bijzondere tandheelkunde, dan zal ik hiervoor een aanvraag doen bij uw ziektekostenverzekering. Indien ik denk dat u hier aanspraak op kunt maken, zal ik u daar tijdens het eerste bezoek meer over vertellen.


Indien er geen sprake is van bijzondere tandheelkunde, dan wordt er gewerkt met vaste codes, bijbehorende verrichtingen en tarieven. Codes die u naar aanleiding van uw eerste bezoek kunt tegenkomen op de rekening zijn:

 

C22, medische anamnese (€21,78)

C28, uitgebreid onderzoek t.b.v. vaststellen behandelplan (€103,16)

C29, vervaardigen gebitsmodellen (€28,66 + ca. €50,00 techniekkosten)

X10, maken en beoordelen van kleine röntgenfoto (€16,05)

X11, beoordelen kleine röntgenfoto die reeds door een andere behandelaar is gemaakt (€12,04)

X22, maken en beoordelen overzichtsfoto (OPG) (€68,77)

X23, beoordelen overzichtsfoto (OPG) die reeds door een andere behandelaar is gemaakt (€25,22)


Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op.